Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Barszczyk śliwkowy (dla 4 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 litr gotowego barszczu czerwonego, 3-4 śliwki suszone, 3-4 suszone grzyby

Grzyby moczymy w 1/2 szklanki wody, aż zmiękną. Kroimy je w paski i gotujemy ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Gotujemy również śliwki w szklance wody ok. 15 minut i kroimy je w paski. Barszcz wlewamy do garnka, dodajemy śliwki i grzyby wraz z wywarami, w których się gotowały. Podgrzewamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Barszczyk śliwkowy (dla 4 osób)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej