Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Karp pieczony w śmietanie

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 karp (około 1,5 kg), sól, grubo zmielony pieprz, 2 łyżki mąki, 1-2 łyżki masła, 1 szklanka śmietany 18%

Karpia sprawiamy w całości, solimy, posypujemy pieprzem i odstawiamy na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C. Karpia posypujemy 1 łyżką mąki, układamy na wierzchu kawałeczki masła, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30-40 minut, polewając powstałym sosem. Prawie gotową rybę polewamy śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką. Polewając spływającym sosem, doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy raz jeszcze.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Karp pieczony w śmietanie

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej