Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Farsz: 300 g filetu z łososia obranego ze skóry i ości, 100 g suszonych pomidorów z zalewy, olej, 2 cebule, sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki, 2 żółtka, 2 łyżki oleju, sól Dodatki: 40 g filetów anchois, 8 łyżek oliwy truflowej, 4 łyżki octu balsamicznego

Przygotowujemy farsz: filety z łososia mielemy, suszone pomidory siekamy (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji). Na oleju podsmażamy drobno posiekane cebule, studzimy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowujemy ciasto: do przesianej mąki dodajemy żółtka, olej, szczyptę soli i tyle ciepłej wody, ile mąka weźmie, by uzyskać elastyczne ciasto. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na chwilę. Wałkujemy na cienki placek, szklanką wykrawamy koła, układamy na nich małe porcje farszu i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy 3 min we wrzącej, posolonej wodzie. Podajemy je z suszonymi pomidorami, filetami anchois, skropione oliwą truflową i octem balsamicznym.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej