Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kapusta postna kwaszona

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 kg kwaszonej kapusty, 10 suszonych grzybów, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki masła, 1 duża cebula, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz

Posiekaną kapustę zalewamy 3 litrami wrzącej wody, po czym odcedzamy i wyciskamy. Grzyby zalewamy trzema szklankami wody i odstawiamy na pół godziny. Następnie gotujemy do miękkości, siekamy i dodajemy do kapusty razem z wodą, w której się gotowały. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Do ugotowanej kapusty dodajemy śmietanę oraz zasmażkę zrobioną z podsmażonej na maśle cebuli i mąki. Starannie mieszamy i chwilę dusimy. Jeśli trzeba, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kapusta postna kwaszona

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej