Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kremowa dorada z jabłkiem i chrzanem

Przepisy, wykonanie i stylizacja: Tomasz Woźniak Zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

4 dorady (po 25 dag), 4 łyżeczki chrzanu, 1 jabłko, 4 gałązki rozmarynu, 4 gałązki tymianku, 4 łyżeczki soli gruboziarnistej, 4 łyżki oliwy (dla 4 osób)

Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Ryby nacieramy w środku chrzanem. Do środka ryb wkładamy po kawałku jabłka, po gałązce rozmarynu i tymianku, a następnie nacieramy je z zewnątrz solą oraz oliwą. Każdą doradę szczelnie owijamy folią aluminiową, kładziemy na blasze i pieczemy przez 25 min. Wyjmujemy paczuszki z piekarnika i odstawiamy na 5 min, żeby ryba "odpoczęła", a następnie przekładamy na talerze.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kremowa dorada z jabłkiem i chrzanem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej