Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Panga z marchewką w maśle waniliowo-szafranowym

Wykonanie i stylizacjia: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Łukasz Zandecki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Lukasz Zandecki / AG

4 filety z pangi (po 15 dag), 4 marchewki, 2 laski wanilii, 7-8 dag masła, 100 ml bulionu warzywnego, 2-3 nitki szafranu, sól, pieprz, 1 łyżka koniaku (dla 4 osób)

Obieramy marchewki i kroimy je na długie cienkie paski. Nacinamy wzdłuż laski wanilii, wyjmujemy ziarenka. Połowę masła topimy na patelni, wkładamy marchewkę i wanilię (ziarenka i wydrążone połówki lasek), smażymy 1-2 minuty. Dodajemy bulion i nitki szafranu, gotujemy chwilę bez przykrycia, aby część sosu odparowała. Wyjmujemy laski wanilii. Marchewki odsuwamy na bok patelni, a na ich miejsce wkładamy filety rybne. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Ryby zdejmujemy z patelni. Marchewkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy koniak, dodajemy pozostałe masło. Przekładamy na podgrzane talerze, podajemy do ryby.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Panga z marchewką w maśle waniliowo-szafranowym

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej