Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Galaretka z pomarańczy i cytryn babci Kate

Wykonanie i stylizacja: Junona Lamcha Przepis: Tessa Capponi-Borawska Zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

6 pomarańczy, 4 cytryny, 20 dag cukru, 2 dag żelatyny, 3/4 l wody, bita śmietana, starta skórka z pomarańczy (Dla 6 osób)

Wyciskamy sok z owoców. Cukier i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Dodajemy do niej oba soki i mieszamy. Wlewamy do salaterki, a gdy płyn ostygnie, wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy skórką z pomarańczy i podajemy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Galaretka z pomarańczy i cytryn babci Kate

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej