Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Polędwica z muscavado

Przepis, wykonanie i stylizacja potrawy: Dorota Biały Zdjęcie: Bogdan Biały Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
F

1,5 kg polędwicy wołowej, 2 łyżki cukru trzcinowego muscavado, 1 łyżka świeżo mielonego pieprzu, 30 g masła do smażenia, 2 łyżki oliwy do smażenia, garstka roszponki lub rukoli do dekoracji

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Cukier mieszamy z pieprzem i w tej mieszance dokładnie obtaczamy polędwicę. Na patelni rozgrzewamy masło razem z oliwą. Na gorącym tłuszczu podsmażamy polędwicę ze wszystkich stron. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez ok. 30-35 min. Wyjmujemy mięso, studzimy i letnie owijamy folią spożywczą. Gdy całkiem ostygnie, kroimy je w plastry i podajemy udekorowane listkami zieleniny.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Polędwica z muscavado

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej