Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grzane wino

Stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Logo24"

1 butelka czerwonego wytrawnego wina, 1 pomarańcza, 1/4 szklanki bardzo dobrej brandy, 8-10 goździków, 2/3 szklanki cukru (lub miodu), 3 kawałki cynamonu, 1 łyżeczka startego świeżego imbiru

Do garnka wlewamy wino, dodajemy pokrojoną na cienkie plasterki pomarańczę, brandy, goździki, cukier (lub miód), cynamon i imbir. Powoli podgrzewamy, mieszając od czasu do czasu uważając, aby nie zagotować (podgrzewanie nie powinno trwać krócej niż 20 minut). Wlewamy do kubka z grubej porcelany i podajemy jeszcze gorące.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grzane wino

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej