Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Egg Nog

Stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Logo24"

12 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki rumu lub burbona, 1/2 szklanki brandy, 6 szklanek mleka, szczypta gałki muszkatołowej

Ubijamy jajka z cukrem tak długo aż wszystko zrobi się gładkie, gęste i jasne. Ubijamy dalej, wlewając po łyżce rum (lub burbon) i brandy. Przykrywamy i schładzamy. Na 20 minut przed podaniem dodajemy mleko oraz gałkę muszkatołową i mieszamy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Egg Nog

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej