Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Vianocne hriate

Stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Logo24"

100 g cukru kryształu, 100 ml wody, 1 łyżka smalcu lub drobno pokrojonej i wytopionej słoniny (bez skwarek), po kawałku skórki pomarańczowej i cytrynowej, szczypta cynamonu, 1/2 l. wódki,

Cukier wsypujemy na rozgrzaną patelnię i karmelizujemy (czyli podgrzewamy, aż się stopi i przyrumieni). Ostrożnie zalewamy wodą (uwaga! gorący karmel może pryskać) i zagotowujemy mieszając. Dodajemy smalec, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz cynamon. Gotujemy chwilkę i zdejmujemy z ognia. Na koniec wlewamy wódkę. Cedzimy i podajemy na gorąco.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Vianocne hriate

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej