Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Pieczony ananas

Stylizacja: Ewa Marynowska Przepisy i wykonanie potraw: Kurt Scheller Zdjęcia: G-M Studio Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. FOT . G-M STUDIO

1 ananas, 1 łyżka miodu, 200 ml słodkiej śmietanki, 1 żółtko, 50 g czekolady orzechowej, lody waniliowe (dla 6 osób)

Ananasa obieramy i kroimy w plasterki. Glazurujemy miodem. Formujemy w wachlarzyki i zapiekamy 10 min w 180 st. C. Śmietankę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej czekoladę, dodajemy żółtko i podgrzewamy do uzyskania gęstego sosu. Ananasa podajemy z lodami waniliowymi, polanego czekoladowym sosem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?

Skomentuj:

Pieczony ananas

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej