Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Czerwona sałatka

Przepis: magazyn Kuchnia fot.: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

2 pomidory, 1 czerwona cebula, 1 mała czerwona papryka, 1 papryczka chili, 1 czerwony grejpfrut, 1 mała puszka czerwonej fasolki Kidney (12 dag), 1 pęczek szczypiorku Sos winegret: 1 łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oleju z pestek winogron, sól, cukier

Pomidory kroimy w ósemki, obraną cebulę w piórka, paprykę w kostkę, chili (po usunięciu pestek) w talarki. Grejpfruta obieramy, usuwamy białą wewnętrzną skórkę oraz błonki oddzielające miąższ, wykrawamy fileciki. Osączamy fasolkę, siekamy szczypiorek. Przygotowane produkty mieszamy w misce. Robimy sos winegret: sok cytrynowy i olej wlewamy do słoika, przyprawiamy do smaku, zakręcamy i tak długo potrząsamy słoikiem, aż utworzy się emulsja. Polewamy sałatkę, mieszamy i podajemy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Czerwona sałatka

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej