Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sałatka z owoców morza kopru włoskiego

Przepis: Grzegorz Goleń zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

10 ugotowanych krewetek (rozmiar 16/20) z ogonkami, 1 kalmar pokrojony w cienkie krążki,1 pęczek natki, 1 bulwa kopru włoskiego (pokrojona w cienkie plastry), 2 łodygi (razem z listkami) selera naciowego (pokrojone w cienkie plasterki), papryczka peperoncino i sól morska do smaku, 1 cytryna, 100 ml oliwy, 100 ml białego octu winnego

Krewetki i kalmara sparzamy we wrzącej wodzie z octem winnym, odstawiamy na 10 minut. Mieszamy z selerem, koprem, natką, oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i peperoncino. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sałatka z owoców morza kopru włoskiego

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej