Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sałatka z kapusty pekińskiej

Przepis: Magazyn Kuchnia, zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

1 mała kapusta pekińska, 4 pomarańcze, sól, pieprz, cukier, 3 łyżki octu winnego, 150 ml oliwy, 1 pęczek natki

Płuczemy kapustę, wycinamy środek, resztę kroimy w paski. Obieramy pomarańcze, wycinamy fileciki spomiędzy błonek, wyciskamy sok z resztek owoców. Odmierzamy 8 łyżek soku, przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy z octem, a następnie ucieramy z oliwą. Do miski przekładamy kapustę oraz pomarańcze, polewamy przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i posypujemy posiekaną natką.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sałatka z kapusty pekińskiej

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej