Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sałatka pomarańczowo-ogórkowa

Przepis: Magazyn Kuchnia, zdjęcie; Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

2 pomarańcze, 1 ogórek pokrojony w cienkie plasterki, 1/4 szklanki dobrej oliwy, 1 łyżka octu winnego (najlepiej jabłkowego), 1 łyżka płynnego miodu, 1 łyżka osączonych z oliwy i posiekanych suszonych pomidorów Przyprawy: sól, pieprz, mielony cynamon, mielony kmin rzymski, szczypta pieprzu kajeńskiego

Obieramy pomarańcze i wycinamy cząstki spomiędzy błonek. Przekładamy na półmisek i mieszamy z ogórkami. Robimy sos: pozostałe składniki ucieramy z przyprawami, polewamy pomarańcze i ogórki. Sałatkę przykrywamy i wkładamy na 10-15 minut do lodówki, aby się przegryzła.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sałatka pomarańczowo-ogórkowa

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej