Kiwi Martini
1 obrane kiwi, 180 ml czystej wódki, 1 łyżeczka syropu cukrowego *, lód, kiwi do dekoracji
Miksujemy kiwi z syropem cukrowym. Wlewamy do shakera, dodajemy wódkę i lód, mocno potrząsamy, aby składniki się połączyły. Przecedzamy do kieliszków ozdobionych plasterkami kiwi.
* Syrop cukrowy: litr wody doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kilogram cukru, mieszamy i gotujemy, aż lekko zgęstnieje. Wlewamy do butelki, przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Używamy do słodzenia drinków.
* Syrop cukrowy: litr wody doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kilogram cukru, mieszamy i gotujemy, aż lekko zgęstnieje. Wlewamy do butelki, przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Używamy do słodzenia drinków.
Skomentuj:
Kiwi Martini