Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Jaja przepiórcze w sosie sojowym (wg Marka Łebkowskiego)

Stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska Zdjęcia: Artur Tarkowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Artur Tarkowski

30 jaj przepiórczych, 200 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 50 ml sosu sojowego, 6 goździków, pieprz, cukier

Jaja zalewamy zimną wodą i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, płuczemy i osuszamy. Zagotowujemy bulion z resztą składników, wkładamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracając je co jakiś czas, aby równomiernie ściemniały. Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sałaty, z sałatką ziemniaczaną, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mięs.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Jaja przepiórcze w sosie sojowym (wg Marka Łebkowskiego)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej