Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Zupa koperkowa (dla 4 osób)

Stylizacja: Magda Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Krzysztof Duklas

200 g cielęciny z kością, 1/2 pęczka włoszczyzny, 1,5 l wody, 2 pęczki koperku, sól, szczypta cukru, sok z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki śmietany

Z mięsa, włoszczyzny i wody gotujemy rosół, przecedzamy. Do rosołu dodajemy drobno posiekany koperek, zagotowujemy, a następnie doprawiamy solą, cukrem i sokiem cytrynowym. Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy. Zupę podajemy z ryżem lub groszkiem ptysiowym.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Zupa koperkowa (dla 4 osób)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej