Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Barszcz biały z jajkiem

Autor przepisu: Ryszard Wicher Stylizacja: Magdalena Adamczewska Zdjęcia: Piotr Walichnowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Magdalena Adamczewska , Piotr Walichnowski

2 jajka, 25 dag białej kiełbasy, 2 litry wywaru z wędzonki, zakwas do smaku (z żytniej razowej mąki), sól, 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 1 szczypta majeranku, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki chrzanu, 150 ml śmietany

Jajka gotujemy na twardo, kiełbasę zagotowujemy w wywarze z wędzonki. Doprawiamy go zakwasem i przyprawami. Kiedy się zagotuje, zdejmujemy z ognia i wlewamy śmietanę rozprowadzoną kilkoma łyżkami gorącej zupy. Mieszamy. Podajemy z cząstkami jajka i kawałkami kiełbasy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Barszcz biały z jajkiem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej