Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Polska zupa jajeczna (dla wielkiej rodziny)

Stylizacja: Junona Lamcha Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Agata Jakubowska / AG

50 dag bekonu lub chudego boczku pokrojonego w plasterki, 36 jajek na twardo pokrojonych w plasterki, 50 dag kiełbasy pokrojonej w plasterki, 50 dag szynki pokrojonej w kostkę, świeżo starty chrzan do smaku

Boczek wysmażamy na chrupko na suchej patelni, łamiemy na nieduże kawałki. Wkładamy do dużego garnka, dodajemy jajka, kiełbasę i szynkę. Zalewamy gorącą wodą. Zagotowujemy i pozostawiamy na małym ogniu tak długo, aż żółtka jajek się rozpuszczą i zagęszczą zupę. Podajemy z chrzanem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Polska zupa jajeczna (dla wielkiej rodziny)

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej