Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Wielkanoc 2025

Terrina z łososia i pstrąga

Stylizacja: Magdalena Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Krzysztof Duklas

1 pstrąg wędzony, 250 g surowego łososia, 3 jajka, 250 ml śmietany, 1 łyżka soku z cytryny, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz

Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielemy, a jeszcze lepiej miksujemy, dodajemy jajka, śmietanę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz posiekanymi ziołami. Napełniamy masą niewielką formę do zapiekanek lub do pieczenia (nie może mieć grubych ścianek) i gotujemy na parze 25-30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami pstrąga.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Innowacje w zrównoważonym designie: nowa siedziba Arup w Krakowie
Nowe oczyszczacze powietrza Bosch Air
Jak doświetlić garderobę?

Skomentuj:

Terrina z łososia i pstrąga

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej