Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kiełbasa biała w sosie polskim

Autor przepisu: Paweł Kałuski Stylizacja: Jarosław Madejski Zdjęcia: Jarosław Madejsk Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jarosław Madejski

1 kg białej kiełbasy, 1/2 l jasnego piwa, 1/2-1/4 l wody, 2 duże cebule, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, ocet winny lub sok z cytryny,1/2 łyżeczki cukru, ewentualnie karmelu, szczypta soli

Kiełbasę zalewamy piwem zmieszanym z wodą (płyn powinien całkowicie przykryć kiełbasę), wrzucamy obrane i posiekane cebule. Gotujemy pod przykryciem 20 minut. Po ugotowaniu cebulę wraz z wywarem miksujemy i zagęszczamy zasmażką z masła i mąki. Doprawiamy solą, octem winnym lub sokiem z cytryny oraz cukrem (lub karmelem) i zagotowujemy. Kiełbasę podajemy pokrojoną w plasterki i polaną sosem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kiełbasa biała w sosie polskim

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej