Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Babeczki z cykorii i wędzonej ryby

Autor przepisu: Anna Włodek Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Paweł Kiszkiel Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Paweł Kiszkiel / AG

40 dag filetów wędzonej makreli, 4 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, 1-2 cykorie, kilka gałązek szczypiorku lub natki pietruszki

Filety obieramy ze skóry oraz ości i miksujemy ze śmietaną. Doprawiamy solą oraz pieprzem, przekładamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 1 godz. (aby babeczki łatwiej było wyjąć, możemy wyłożyć miseczki folią spożywczą). Wyjmujemy, ozdabiamy listkami cykorii oraz szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Babeczki z cykorii i wędzonej ryby

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej