Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Babeczki serowo-rzodkiewkowe

Autor przepisu: Anna Włodek Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Paweł Kiszkiel Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Paweł Kiszkiel / AG

2 pęczki rzodkiewek podłużnych lub okrągłych, 4 świeże serki kozie (po 150 g), 4 łyżki gęstej śmietany, 1 łyżka oliwy, 1 pęczek szczypiorku, 1 pęczek natki pietruszki, sól, pieprz

Myjemy i obieramy z ogonków rzodkiewki, każdą przecinamy wzdłuż na pół. Ser mieszamy ze śmietaną, oliwą i drobno posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem. Cztery małe miseczki napełniamy twarożkiem (dla ułatwienia możemy foremki wyłożyć folią spożywczą, żeby babeczka łatwiej się wyjęła) i wstawiamy do lodówki na 30 min. Wyjmujemy na talerz, przybieramy rzodkiewkami i zaraz podajemy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Babeczki serowo-rzodkiewkowe

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej