Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Pamoczka śmietanowa

Autor przepisu: Ola Lazar Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Pamoczka po lewej, bliny po prawej - Fot. Agata Jakubowska / AG

50 g słoniny, 1 cebula, 200 ml kwaśnej tłustej śmietany, sól, pieprz

Słoninę kroimy w kosteczkę, smażymy na silnym ogniu, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki i smażymy, aż do zrumienienia. Dodajemy kwaśną śmietanę, sól i pieprz. Tak przygotowaną pamoczkę można podawać do blinów i cepelinów. (przepis Heleny Baziuk, wieś Blikany, powiat Oszmiana za "Przy Wileńskim Stole", Barbary Hołub)

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Pamoczka śmietanowa

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej