Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Biały ser ziołowy

Autor przepisu: Ola Lazar Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Agata Jakubowska / AG

1 gomułka białego sera, 1 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, szczypta cynamonu, ew. sól

Ser obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy w pergamin i wstawiamy na 3 dni do lodówki. Po tym czasie ser jest gotowy. Aby przedłużyć jego trwałość, do przypraw dodajemy sól, a po 3 dniach ser kładziemy na talerzyku z solą i ustawiamy w słonecznym miejscu na kolejne 3 dni, przewracając go dwa razy dziennie. Owinięty w pergamin, w lodówce, zachowa świeżość przez 2-3 miesiące.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Biały ser ziołowy

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej