Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sernik na zimno

Stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska Zdjęcie: Artur Tarkowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Sernik na pierwszym planie. Ptasie mleczko z tyłu. - Fot. Artur Tarkowski

2 czubate łyżki żelatyny w proszku, 3 jaja, 1 szklanka cukru, 60-70 dag białego tłustego sera mielonego lub serka homogenizowanego, zapach i bakalie lub kandyzowane owoce (według gustu)

Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami wrzącej wody i mieszamy lub zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do ostudzenia. Jaja sparzamy. Ucieramy z cukrem żółtka, łączymy je z serem, mieszamy, dodajemy zapach i bakalie lub kandyzowane owoce. Następnie dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Sernik przekładamy do wyłożonych folią aluminiową foremek lub tortownicy i schładzamy w lodówce.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sernik na zimno

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej