Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Budyń waniliowy z owocami

Stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska Zdjęcie: Artur Tarkowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Artur Tarkowski

250 g owoców jagodowych, (mogą być mrożone), 5 łyżek soku pomarańczowego, 1 torebka budyniu waniliowego (do gotowania), 1/2 l mleka, 2 łyżki cukru, cukier puder do posypania

Owoce zalewamy sokiem pomarańczowym i odstawiamy do rozmrożenia. Budyń mieszamy z niewielką ilością mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozpuszczony budyń, mieszamy, zagotowujemy i przelewamy do miski. Gorący budyń mieszamy kilka razy, żeby szybciej ostygł, a następnie przekładamy go do kompotierek lub miseczek, obkładamy owocami i oprószamy cukrem pudrem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Budyń waniliowy z owocami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej