Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sernik z koziego twarożku

Autor przepisu: Marta Szczepanik-Dzikowska Stylizacja: Marta Szczepanik-Dzikowska Zdjęcie: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jarosław Madejski

4 galaretki owocowe, owoce (świeże, z puszki lub z kompotu, np. ananasy, brzoskwinie), kandyzowana skórka pomarańczowa, 80 dag koziego twarożku, świeże rodzynki, posiekane orzechy laskowe

Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie na opakowaniu i studzimy. Owoce i skórkę pomarańczową kroimy na kawałki. Twarożek miksujemy, stopniowo dodając płynną galaretkę (trochę galaretki zostawiamy do pokrycia wierzchu sernika). Wsypujemy bakalie, skórkę pomarańczową i owoce (trochę pokrojonych owoców i skórki odkładamy do przybrania). Mieszamy. Masę serową z bakaliami i owocami przekładamy do tortownicy lub pucharków i wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu przybieramy owocami i skórką pomarańczową. Na wierzch wylewamy pozostawioną galaretkę na grubość 5 mm (jeśli zastygnie, lekko podgrzewamy) i ponownie wstawiamy sernik do lodówki, aby galaretka zastygła. Ilość owoców, bakalii i skórki pomarańczowej, jaką dodajemy do sernika, jest dowolna, ale naszym zdaniem, nie powinno ich być zbyt dużo.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sernik z koziego twarożku

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej