Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Polędwica wołowa z miso

Wykonanie i stylizacja potraw: Joanna Szachowska-Tarkowska, zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Polędwica - Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

2 łyżki czarnego pieprzu w ziarnach, 1 posiekana szalotka, 4 łyżeczki pasty miso, 4 łyżki sake, 4 plastry polędwicy wołowej (po 150 g każdy), 4 garści kiełków np. rzodkiewki lub soi, sól (dla 4 osób)

Ucieramy szalotkę razem z pieprzem. Dodajemy pastę miso i sake, doprawiamy do smaku solą. Rozgrzewamy grill. Smażymy polędwicę po 5 minut z każdej strony (jeśli trzeba, nieco dłużej). Każdy kawałek smarujemy pastą z miso i grillujemy, aż mięso zbrązowieje. Podajemy polędwicę ułożoną na kiełkach.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Polędwica wołowa z miso

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej