Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Krewetki z sosem chilli

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

800 g krewetek, sól, pieprzSos chilli: 5 łyżek octu winnego, 10 łyżek oliwy, 3 łyżki wody, 1 posiekana chilli bez pestek, skórka otarta z 1 cytryny, 1 posiekany pęczek natki (dla 6 osób)

Krewetki nabijamy na (namoczone w wodzie) patyczki do szaszłyków. Solimy, pieprzymy, grillujemy 2 min z każdej strony, aż będą różowe. Mieszamy składniki sosu, zanurzamy w nim krewetki i od razu jemy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Krewetki z sosem chilli

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej