Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Pstrąg faszerowany

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG

1 cytryna, 3 plasterki boczku lub bekonu wysmażone na chrupko i pokruszone, 3 łyżki posiekanej natki, 1/2 łyżeczki różowego pieprzu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 4 całe oczyszczone pstrągi, oliwa (najlepiej w sprayu)

Obieramy cytrynę, miąższ kroimy na małe kawałeczki, mieszamy z bekonem, natką, różowym pieprzem, szczyptą soli i mielonego czarnego pieprzu. Faszerujemy pstrągi. Brzuchy ryb spinamy wykałaczkami, a te obwiązujemy nicią. Oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy oliwą, układamy na natłuszczonym i rozgrzanym ruszcie grilla i pieczemy 12-14 minut. W połowie czasu grillowania delikatnie odwracamy ryby na drugą stronę. Zdejmujemy z grilla, gdy mięso nie będzie już przezroczyste i zacznie łatwo ustępować pod naciskiem widelca.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Pstrąg faszerowany

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej