Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Łosoś ziołowy

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia
Fot. Łukasz Zandecki / AG

Pasta: garść listków natki, garść listków kolendry, 1 łyżeczka chili, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku,1/4 łyżeczki granulowanej cebuli, 1/4 łyżeczki suszonego oregano, 1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu, 3 łyżki oliwy Oraz: 4 filety z łososia (po 12-15 dag), sól (najlepiej morska)

Miksujemy w blenderze wszystkie składniki pasty ziołowej. Filety solimy, smarujemy pastą od strony mięsa. Przykrywamy i wkładamy na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki. Ryby wyjmujemy z marynaty, układamy na rozgrzanym ruszcie (albo na patelni grillowej) i grillujemy 6-10 minut, aż mięso zrobi się biało-różowe.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Łosoś ziołowy

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej