Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sola w foliowej kieszonce

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG

60 dag filetów z soli, 1 łyżeczka przyprawy do ryb lub sól i biały pieprz, 2 cytryny, 20 dag masła ziołowego lub czosnkowego

Filety nacieramy przyprawą do ryb, każdy układamy na dużym kawałku folii posmarowanej masłem ziołowym lub czosnkowym. Pozostałe masło ścieramy na wiórki i posypujemy nim ryby. Na każdym filecie układamy plasterki cytryny. Składamy folię ponad rybą, tak aby powstała torebka. Wzmacniamy jej brzegi, kilkakrotnie je zaginając. Przygotowane pakieciki z rybami układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy, aż w środku wytworzy się tyle pary, że zaczną przypominać poduszeczki.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sola w foliowej kieszonce

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej