Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

1 pęczek młodej marchwi, 4 młode buraczki, 1 bakłażan, 1 gałązka tymianku, sól, pieprz, 100 g naturalnego sera koziego (dla 4-6 osób)



Marchew i buraki obieramy i myjemy. Buraki i bakłażana kroimy w kostkę o boku 1 cm. Z folii aluminiowej robimy sakiewki i zawijamy w nie warzywa oprószone tymiankiem. Układamy na grillu na 25 min. Przed podaniem posypujemy kawałkami sera koziego. W ten sposób możemy upiec także paprykę, cukinię, szparagi, cebulę, kolbę kukurydzy, pomidory.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grillowane warzywa z serem kozim i tymiankiem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej