Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Banany z grilla

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
grillowane banany - Fot. Łukasz Zandecki / AG

4 banany, 1 łyżka soku z cytryny, 1 szklanka brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 4 kulki lodów waniliowych, olej

Każdego banana kroimy najpierw w poprzek, a potem wzdłuż. Skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy cukier z cynamonem, w mieszaninie obtaczamy banany, umieszczamy je na grillowych tackach posmarowanych olejem i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony, podajemy z lodami. Możemy posypać resztą cynamonowego cukru.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Banany z grilla

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej