Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Przepiórki w stylu indyjskim

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / AG

4 przepiórki (lub kurczaki ?baby?)Marynata: 300 ml jogurtu, 2 łyżki curry, 1 łyżka kurkumy, 1 łyżeczka garam masala, sól i pieprz Sałatka: 2 bulwy kopru włoskiego, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz (dla 2 osób)

Łączymy składniki marynaty, zalewamy przepiórki, wstawiamy na noc do lodówki. Grillujemy 8 min z każdej strony, aż skórka będzie chrupka. Robimy sałatkę: koper kroimy w piórka (usuwamy twardy środek), skrapiamy oliwą, przyprawiamy.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Przepiórki w stylu indyjskim

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej