Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Indyk w marynacie orzechowej

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jarosław Madejski

500 g mięsa indyczego, 120 g masła orzechowego, 1 duży ząbek czosnku, 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka musztardy Dijon, 1,5 łyżeczki sosu Worcestershire, kilka kropli sosu tabasco, sól, pieprz, 1 pęczek dymki

Mięso kroimy w dużą kostkę (3 cm). Masło mieszamy z posiekanym czosnkiem, 75 ml jogurtu, musztardą, sosami, solą oraz pieprzem. Mieszanką smarujemy kawałki mięsa i odstawiamy pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulki (bez szczypiorku) drobno siekamy, łączymy z resztą jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy do lodówki. Mięso nabijamy na szpadki i grillujemy 10 minut, obracając je co pewien czas. Podajemy z sosem jogurtowym posypanym siekanym szczypiorem.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Indyk w marynacie orzechowej

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej