Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jarosław Madejski

4 kotlety wycięte z szynki wieprzowej, olej do smarowania rusztu Glazura: 3 łyżki dżemu morelowego, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżeczki sosu Worcestershire, świeżo zmielony pieprz

Brzegi kotletów nacinamy co 2,5 cm. Przygotowujemy glazurę. Lekko podgrzany dżem morelowy dokładnie mieszamy z resztą składników. Kotlety smarujemy glazurą i pieczemy na naoliwionym ruszcie po 5-6 minut z każdej strony, kilka razy je obracając.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej