Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG

2 polędwiczki wieprzowe (o wadze 30 dag każda)Przyprawa: po 1/2 łyżeczki oregano, soli i tymianku, po 1/4 łyżeczki pokruszonego czarnego i czerwonego pieprzuSos: 1/2 szklanki moreli (z syropu), 1 łyżka posiekanego kandyzowanego imbiru (można dostać w herbaciarniach lub zastąpić imbirem świeżym), 1 łyżka octu winnego, 1/4 łyżeczki suszonego tymianku

Mieszamy składniki przyprawy i nacieramy mięso. Układamy je na posmarowanym olejem grillu lub patelni grillowej i pieczemy 25-30 minut, odwracając od czasu do czasu. Robimy sos: mieszamy w rondelku wszystkie składniki, gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu, stale mieszając i uważając, aby się nie przypalił.

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej