Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sukiyaki po polsku

Przepis i wykonanie: Paweł Kałuski Zdjęcie: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jaros?aw Madejski

300 g wołowiny pieczeniowej, 2 łyżki oleju, 2 małe cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1 szklanka pokrojonych prawdziwków, 250 g szpinaku, 2 cebulki dymki lub szczypiorek, 120 g makaronu (nitki); sos: 2 łyżki maggi, 2 łyżki cukru, 3/4 szklanki rosołu

Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Opłukane mięso kroimy w paski i rumienimy na gorącym oleju. Dodajemy połowę przygotowanego sosu, wkładamy pokrojone cebule i łodygi selera z liśćmi. Dusimy 3 min, dwukrotnie mieszając. Następnie dodajemy drugą połowę sosu, grzyby oraz opłukany i pokrojony w długie paski szpinak. Dusimy następne 3 min, mieszając 3-4 razy. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną dymkę (lub szczypiorek), mieszamy i dusimy 1 min. Na półmisku układamy ugotowany makaron, a obok duszone mięso z grzybami.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sukiyaki po polsku

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej