Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Sałatka z rukoli

Przepis i wykonanie: Paweł Kałuski Zdjęcie: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Jaros?aw Madejski

250 g grzybów leśnych lub boczniaków, 1 łyżka masła, 250 g rukoli, 4 łyżki dobrej oliwy, 2-3 łyżki octu balsamicznego, 4 plastry wędzonego boczku, kilka suszonych pomidorów, 1 łyżka tartego parmezanu lub oscypka, świeżo zmielony pieprz, sól

Grzyby czyścimy, płuczemy i smażymy na maśle, aż sok, który wypuszczą, wyparuje. Rukolę myjemy, odrywamy twarde ogonki, listki układamy na dużym talerzu, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Boczek kroimy na małe kawałki, smażymy na rumiano. Gotowe grzyby wykładamy na sałatę, posypujemy smażonym boczkiem i pokrojonymi na cząstki pomidorami, posypujemy obficie serem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli zrezygnujemy z boczku, otrzymamy wersję dla jaroszy, również doskonałą w smaku.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Sałatka z rukoli

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej