Sałatka z rukoli
250 g grzybów leśnych lub boczniaków, 1 łyżka masła, 250 g rukoli, 4 łyżki dobrej oliwy, 2-3 łyżki octu balsamicznego, 4 plastry wędzonego boczku, kilka suszonych pomidorów, 1 łyżka tartego parmezanu lub oscypka, świeżo zmielony pieprz, sól
Grzyby czyścimy, płuczemy i smażymy na maśle, aż sok, który wypuszczą, wyparuje. Rukolę myjemy, odrywamy twarde ogonki, listki układamy na dużym talerzu, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Boczek kroimy na małe kawałki, smażymy na rumiano. Gotowe grzyby wykładamy na sałatę, posypujemy smażonym boczkiem i pokrojonymi na cząstki pomidorami, posypujemy obficie serem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli zrezygnujemy z boczku, otrzymamy wersję dla jaroszy, również doskonałą w smaku.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>
Skomentuj:
Sałatka z rukoli