Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Podgrzybki w orzechach

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz acichocki / AG

Kilka, kilkanaście kapeluszy podgrzybków (o średnicy 3-5 cm), sól i pieprz, 1-2 jajka (w zależności od ilości grzybów), garść zmielonych orzechów do panierowania, olej do smażenia, ew. natka do posypania

Podgrzybki czyścimy (nie myjemy ich!) i zdejmujemy skórkę z kapeluszy. Oczyszczone grzyby przyprawiamy do smaku. Każdy kapelusz obtaczamy w jajku oraz w zmielonych orzechach. Smażymy na oleju - z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Można posypać natką pietruszki.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Podgrzybki w orzechach

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej