Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Klopsiki z indyka i grzybów

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

20 dag dowolnych grzybów leśnych, oliwa lub olej do smażenia, 40 dag mielonego mięsa z indyka, 1/3 szklanki bułki tartej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 posiekana cebula, 2 jajka, 2 łyżeczki sosu Worcestershire lub sojowego, sól, pieprz

Grzyby myjemy, oddzielamy kapelusze od nóżek. Nóżki nie będą potrzebne, można je ususzyć. Kapelusze kroimy

w drobną kosteczkę. Smażymy na oliwie jakieś 5 minut, następnie łyżką cedzakową zdejmujemy z patelni i, kiedy przestygną, mieszamy z mielonym miesem indyka, dodając bułkę tartą, szczypior, cebulę, jajka, sos Worcestershire (albo sojowy). Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażymy w głębokim oleju przez 15-20 minut, co chwilę odwracając, aby się równomiernie przyrumieniły. Gotowe klopsiki przekładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, które wchłoną nadmiar tłuszczu.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Klopsiki z indyka i grzybów

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej