Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Frittata z kurkami

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

Oliwa, 2 szklanki oczyszczonych kurek, 1 średnia posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku, 20 dag świeżego szpinaku, 5 jajek, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1 łyżka świeżego tymianku, sól i pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Oliwę rozgrzewamy również w patelni

z grubym dnem i smażymy na niej (10 min) kurki z cebulą oraz czosnkiem. Po tym czasie (gdy kurki zmiękną) zmniejszamy

płomień, dodajemy opłukane listki szpinaku i smażymy jeszcze przez 3 min. Grzyby ze szpinakiem przekładamy do miski, dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy. Wylewamy masę do naczynia do zapiekania i pieczemy, aż się zetnie (czyli 25-30 min).

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Frittata z kurkami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej