Frittata z kurkami
Oliwa, 2 szklanki oczyszczonych kurek, 1 średnia posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku, 20 dag świeżego szpinaku, 5 jajek, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1 łyżka świeżego tymianku, sól i pieprz
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Oliwę rozgrzewamy również w patelni
z grubym dnem i smażymy na niej (10 min) kurki z cebulą oraz czosnkiem. Po tym czasie (gdy kurki zmiękną) zmniejszamy
płomień, dodajemy opłukane listki szpinaku i smażymy jeszcze przez 3 min. Grzyby ze szpinakiem przekładamy do miski, dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy. Wylewamy masę do naczynia do zapiekania i pieczemy, aż się zetnie (czyli 25-30 min).
z grubym dnem i smażymy na niej (10 min) kurki z cebulą oraz czosnkiem. Po tym czasie (gdy kurki zmiękną) zmniejszamy
płomień, dodajemy opłukane listki szpinaku i smażymy jeszcze przez 3 min. Grzyby ze szpinakiem przekładamy do miski, dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy. Wylewamy masę do naczynia do zapiekania i pieczemy, aż się zetnie (czyli 25-30 min).
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>
Skomentuj:
Frittata z kurkami