Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Risotto z grzybami

Przepis: Tomek Woźniak Zdjęcie: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Marcin Klaban / Agencja Gazeta

4 szalotki, oliwa do smażenia, 400 g ryżu na risotto (arborio), 600 ml bulionu warzywnego, 200 g grzybów (kurki, borowiki, podgrzybki), 1 pęczek majeranku, 1 łyżka masła, garść parmezanu

Pokrojone grzyby podsmażamy na łyżce masła. Szalotki drobno siekamy i podsmażamy na oliwie w rondlu o grubym dnie. Wrzucamy ryż i mieszamy, smażymy tak długo, aż ziarenka staną się przezroczyste. Porcjami wlewamy bulion, dodająckolejną porcję dopiero wtedy, gdy ryż "wypije" poprzednią. Po 15 minutach ryż powinien być ugotowany al dente - kremowy na zewnątrz, z twardawym środkiem. Wrzucamy grzyby, posiekany majeranek, masło i świeżo starty parmezan. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Risotto z grzybami

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej