Prawdziwa zupa grzybowa
1 cebula, oliwa do smażenia, 400 g grzybów leśnych (kurki, maślaki, borowiki), 3-4 marchewki, 2-3 ziemniaki, 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego, 1 pęczek kolendry i tymianku, 100 ml pełnego mleka lub śmietany 30%, sól i pieprz
W rondlu podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę, wrzucamy pokrojone w kostkę grzyby, obrane i rozdrobnione marchewki oraz ziemniaki. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15-20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.Wrzucamy posiekane zioła i miksujemy zupę na jednolitą masę. Przelewamy ponownie do garnka, dolewamy mleko i powoli doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>
Skomentuj:
Prawdziwa zupa grzybowa