Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Grzyby kiszone

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Bogdan Biały Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
Fot. Bogdan Bia?y

1 kg kapeluszy grzybów (kurek, rydzów, borowików, koźlarzy, zajączków), 1 szklanka serwatki, 1 łyżeczka cukru, 3 dag soli, po 15 ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu, 4-5 liści laurowych, 10 dag cebuli pokrojonej w paski

Kapelusze grzybów czyścimy, płuczemy i na 5 minut wkładamy do osolonego wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Kamienny garnek myjemy i wyparzamy. W serwatce rozpuszczamy łyżeczkę cukru. Grzyby układamy w garnku warstwami, kapeluszamiw dół. Każdą warstwę solimy, skrapiamy serwatką, przekładamy zielem angielskim i pieprzem, liśćmi laurowym i cebulą.Nakrywamy kawałkiem wygotowanego płótna, nakładamy talerz, obciążamy go czystym kamieniem. Grzyby same puszczą sok. Jeśli soku jest za mało (powinien je przykrywać), dodajemy zimnej, przegotowanej wody z solą w proporcji 4 dag soli na litr wody.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Grzyby kiszone

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej