Budowa

Ogród

Wnętrza

Design

Architektura

DIY

HGTV

Trendy budowlane

Rynek: odporne na żar

Małgorzata Margas
Większości naczyń żaroodpornych można&#8200;używać nie tylko w mikrofalówce i&#8200;piekarniku, ale również w zamrażarce. Nadają się także do mycia&#8200;w zmywarce. Ważne, by nie narażać ich na gwałtowne zmiany temperatur, na przykład wstawiać do piekarnika od razu z lodówki.<br/> Rzymski garnek, ceramika, 31 x 19 cm, Dafi, 69,95 zł - Fot. Producent

Większości naczyń żaroodpornych można&#8200;używać nie tylko w mikrofalówce i&#8200;piekarniku, ale również w zamrażarce. Nadają się także do mycia&#8200;w zmywarce. Ważne, by nie narażać ich na gwałtowne zmiany temperatur, na przykład wstawiać do piekarnika od razu z lodówki.

Większości naczyń żaroodpornych można&#8200;używać nie tylko w mikrofalówce i&#8200;piekarniku, ale również w zamrażarce. Nadają się także do mycia&#8200;w zmywarce. Ważne, by nie narażać ich na gwałtowne zmiany temperatur, na przykład wstawiać do piekarnika od razu z lodówki.<br/> Rzymski garnek, ceramika, 31 x 19 cm, Dafi, 69,95 zł - Fot. Producent

Szkło żaroodporne wytrzymuje ekstremalne temperatury: od -40 do +300 st.&#8200;C. Dzięki gładkiej powierzchni nie zatrzymuje zapachów, nie odbarwia się i nie traci połysku. Łatwo się czyści. Według producentów jest odporniejsze od ceramiki i bezpieczne, bo stłuczone rozbija się na małe kawałki o&#8200;nieostrych brzegach. W naczyniach szklanych można też gotować na palnikach gazowych, ale trzeba podłożyć płytkę ochronną.<br/> Brytfanna, szkło, 26 x 17 cm, Pyrex, 20,80 zł - Fot. Producent

Naczynia ceramiczne dobrze zniosą temperaturę w&#8200;zamrażarce do -20 st. C, a w kuchence mikrofalowej i piekarniku do +280 st. Większość jest pokryta szkliwem nadającym większą odporność na zarysowania i&#8200;plamienie oraz&#8200;ułatwiającym czyszczenie. Nowością są naczynia nieszkliwione, w których przyrządza się dania bez tłuszczu.<br/> Vitling, ceramika, 40 x 29 cm, IKEA, 29,99 zł - Fot. Producent

Naczynia żeliwne dobrze przewodzą ciepło, równomiernie się rozgrzewają i powoli stygną. Można w nich piec, gotować, dusić. Nadają się do przygotowywania potraw na&#8200;otwartym ogniu, a&#8200;także w piekarnikach oraz na kuchenkach gazowych i płytach grzejnych - ceramicznych i indukcyjnych.<br/> Chasseur, emaliowane żeliwo, 31,5 x 11 cm, CzerwonaMaszyna.pl, 369&#8200;zł - Fot. Producent

Naczynie, szkło, ze stojakiem i&#8200;pokrywką, 51 x 24,5 cm, Altom, 104,90 zł - Fot. Producent

Forma na&#8200;suflet, szkło, śr. 21 cm, Pyrex, 35,90 zł - Fot. Producent

Le creuset, ceramika, poj. 0,3 l, CzerwonaMaszyna.pl - Fot. Producent

Niklas ramekin, ceramika, śr. 9 i 10 cm, Duka, 9,90 i 12,90 zł/szt - Fot. Producent

Slowcooker, ceramika, śr.&#8200;21,5 cm, Leduvel, 199,90 zł - Fot. Producent

Bake, ceramika, śr. 11 cm, Home &&#8200;You, 59 zł - Fot. Producent

Forma do ciasta, szkło, śr. 27 cm, Pyrex, 22,80 zł - Fot. Producent

Udostępnij

Przeczytaj także

Innowacyjny sposób ogrzewania wreszcie w ofercie marki Blaupunkt
Stal na dachu i elewacji stanowi idealną kompozycję
Dział Sprzedaży i kontakt z klientem w FORMEE w Miedzyrzeczu.

Polecane

Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie

Skomentuj:

Rynek: odporne na żar

Ta strona używa ciasteczek w celach analitycznych i marketingowych.

Czytaj więcej